Verwarmende winterpap

Griesmeelpap

Ingrediënten:

Voor 1 persoon

  • 100 gram havervlokken
  • Water
  • Fairtrade rozijnen
  • Extra water
  • 1 appel, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • Fairtrade kaneel
  • Een scheut maple syrup, rijststroop of agavenectar

Werkwijze:

Rooster de havervlokken in een pan en laat ze een beetje krokant worden. Roer een paar keer om, zonder te laten aanbakken (zwart zijn ze niet aan te raden!).
Giet het water erbij (altijd twee keer zo veel water dan vlokken) en het feest kan beginnen. Laat de havervlokken in het water ongeveer tien tot vijftien minuten rustig pruttelen (net aan de kook). Wel in de tussentijd de rozijnen in het extra water. Meng vijf minuten voor je pap klaar is de rozijnen, kaneel en stukjes appel erdoor, zodat ze zacht worden. Ziezo, klaar!
Dien op in je lievelingsschaaltje met een royale scheut maple syrup (rijststroop of agavenectar, net wat je in huis hebt) en geniet er maar van.

Tip
Je kunt je eigen fantasie op dit recept loslaten. Roer er wat versgeraspte gember doorheen, stukjes pure chocolade of je favoriete nootjes. Its all yours!

door Marloes, uit 'Ecofabulous koken in alle seizoenen' van Lisette kreischer.