Worteltaart

Worteltaart groene garde nagerecht klein

Ingrediënten:

Werkwijze:

Rasp de wortelen en hak de walnoten grof. Bewaar eventueel wat wortelslierten voor de garnering in een beetje citroensap, zodat ze fris van kleur blijven. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter en de suiker. Doe de eieren en het meel er al roerende bij. Voeg een beetje zout en kaneel toe. Schep de wortels, rozijnen en walnoten erdoor. Schep dit mengsel in een ingevette springvorm en plaats de vorm in het midden van de oven voor ongeveer 60 minuten. Houd de bovenkant in de gaten, prik af en toe met een vork in de taart (als deze er bijna schoon uit komt, is de taart klaar). Hij moet een beetje klef blijven. Laat de taart afkoelen. Maak ondertussen de topping. Klop de roomkaas met de room tot het zacht is. Meng de poedersuiker en het citroensap erdoor. Strijk dit mengsel met een mes op de afgekoelde taart. Garneer eventueel met de versgeraspte wortelslierten.

Receptuur: Ageeth Visser

Uit De Groene Garde. Kookboek over (h)eerlijk eten. www.groenegarde.nl

  • 400 gram wortels
  • 100 gram Fairtrade walnoten
  • 200 gram boter
  • 150 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 1,5 tl. Fairtrade kaneel
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram roomkaas
  • 1 el. (soja)room
  • 2 el. poedersuiker
  • sap van een halve citroen